18 Apr 2011

Posted by in Actualizare, Horoscop Saptamanal | 7 Comments

Saptamanal Horoscop Rac 17-23 Aprilie 2011

Saptamanal Horoscop Rac 17-23 Aprilie 2011

Horoscop Rac 17-23 Aprilie 2011

De mai multe săptămâni harta astrală pentru cei născuţi în semnul Racului este o adevărată povară. Pe unii i-a copleşit, bănuiesc, pe alţii i-a pus doar pe jăratec. În sfârşit, cea mai fericită variantă, pe unii nu prea i-a atins sau felul în care s-au abătut nişte rezonanţe astrale nu au fot de natură să-i destabilizeze. Dar asta nu înseamnă că trăiesc pe culmile fericirii. Săptămâna care urmează este însă complicată pentru toată lumea, indiferent de vârstă, de sex, de bani, de rost social.

Ea se poate traduce prin tot felul de stări, ipostaze şi evenimente. În primul rând că au pe Casa a X-a, nume, renume, putere, rang, demnitate, pe casa valorificării superioare a meseriei foarte multe planete în Berbec, de unde rost de ceartă, de conflict, de atacuri sau de acuzaţii, de subminare sau chiar de reunire urâtă, mizerabilă a unor oameni sub forma unui complot sau sub forma unui grup puternic de destabilizare care să lanseze atacuri dintre cele mai abjecte, fără temei, bazate pe minciună, pe comportare de ştiri, pe falsuri, deformarea realităţii.

Din fericire, de pe 21 aprilie Soarele intră în Casa a XI-a, a prietenilor, şi le aduce o şansă de a se stabiliza sau de a se sprijini pe cineva, fie în uriaşa lor nemulţumire ei vor găsi pe cineva înţelept, echilibrat, cu judecată, cu scaun la cap cum se spune în popor, cu care să se sfătuiască. Alteori pot să găsească o persoană bună, sensibilă, caldă, rezonabilă care să le ofere ceea ce se cheamă un umăr pentru a-şi plânge necazurile.

Dar, zilele de 22 şi 23 aprilie se asociază cu o Lună în Capricorn, în opoziţie cu domiciliul acestei planete, şi ori de câte ori Luna tranzitează Capricornul cei născuţi în semnul Racului nu sunt în apele lor. Aduce însingurare, tăcere, îngândurare, crispare sau izolare ori răceală afectivă în relaţiile matrimoniale. Sau aduce un soi de indiferenţă şi, să spunem, rezervă, dar neprofitabilă, deloc benefică la capitol relaţii parteneriale de orice fel, afaceri, contracte şi aşa mai departe.

Totul funcţionează ca un fel de neputinţă sau de inhibiţie şi de foarte multe ori, mai ales dacă trebuie să semneze acte, hârtii, documente şi contracte, se enervează că toată lumea se pune de-a băţul în calea lor. Nimeni şi nimic nu le aduce un ajutor real, constant sau o anume dimensiune cooperantă. Toată lumea îi supără, toată lumea îi enervează, toată lumea reuşeşte să intre în contradicţie cu aceşti nativi.

Dar, până să se ajungă pe 22 şi 23 la această stare de convulsie partenerială trebuie să treacă mai întâi prin furcile caudine ale zilelor de 17 şi 18 aprilie, care aduc o Lună în Balanţă. Această Lună face numai minuni pe harta lor. Aruncă cuadraturi în stânga şi în dreapta, la propria lor imagine, la propria lor fiinţă, la eul personal, la un ego şi la întreaga lor emancipare socială. Apoi aruncă opoziţii, şi încă numeroase ori puternice, care vin cu dezamăgire, cu dezabuzare, cu exasperare, stări pe care nu le-au mai trăit chiar atât de acut, nici măcar în ultimele săptămâni, legate de această imagine publică controversată sau neputincioasă ori blocată şi baricadată de tot felul de situaţii care mai de care mai speciale.

Uneori constată că nu sunt în stare să-şi facă lor bine, alteori constată că nu se mai pot aduna pentru a fi nişte fiinţe în stare să lupte, să meargă mai departe ori să dea măcar o replică, ce ripostă, ce bătălie. Această Lună reuşeşte să încheie cu Soarele celor născuţi în Rac o cruce cardinală, puternică, grea şi aspră. Şi, în sfârşit, vine şi momentul de Lună plină, când această Lună, la 27 de grade în Balanţă, nu trimte decât raze destul de complicate şi ostile unui Soare la 27 de grade Berbec.

Atenţie pentru că aici lucrurile pot să scape de sub control. Nu toată lumea va fi lovită de ceea ce spun eu acum. Dar, pentru unii, mai ales pentru cei în putere, mai ales cei care au un rang, o funcţie, pentru cei care au un statut social clar, această perioadă şi momentul care se construieşte în jurul etapei de Lună plină poate să fie destabilizant, poate să fie asociat cu o schimbare din putere, cu pierdere de imagine, cu punere în vină sau cu o punere între paranteze, termen folosit în filozofie, cre presupune o izolare a subiectului din punct de vedere logic şi faptic, în aşa fel încât acesta, extras din toate elementele contingentului şi concretului, să nu mai poată funcţiona singur şi în abstract. Săptămâna, de aceea, este vulnerabilă pe foarte-foarte multe detalii.

Să nu uităm că, în funcţie de ora naşterii, semnele zodiacale, Rac, Balanţă, Capricorn şi Berbecul, pot să ocupe diferite zone care să dea dimensiuni în plus şi rezonanţe în plus decât cele pe care noi le-am anticipat acum în această etapă. Totuşi este bine să reţină că un Neptun care a intrat în Casa a IX-a poate să aibă o funcţie benefică. Deocamdată discretă sau vagă, sau incertă, sau confuză, dar totuşi undeva adie un vânt de libertate, adie în mintea lor o anume proiecţie a viitorului.

Că este vorba de o construcţie personală, că este vorba de un destin care trebuie reconfigurat, că este vorba de un pas pe care-l fac pe calea împlinirii unei dorinţe, a unui vis sau a unei nostalgii.

Deocamdată nu au toate instrumentele necesare şi ceea ce fac se poate defini ca o tatonare timidă în vederea unui gest mult mai puternic, mult mai vizibil şi mai plin de consecinţe concrete. Deocamdată nu fac decât să se intereseze sau să dea curs acestui impuls interior. El este insuficient să creeze efecte, de aceea foarte multă lume născută în semnul Racului s-ar putea să nu perceapă foarte bine acest flux neptunian.

De fapt, dacă îl întrebi repede pe un personaj care trăieşte de azi pe mâine, alergat, obosit şi transpirat în permanenţă, „Domnule, cam cum ai simţit influenţa neptuniană?” îţi râde în nas. De fapt greşeala este dublă. Astrologul nu trebuie să pună această întrebare, iar acela trebuie să-şi dea seama că dacă este întrebat, ceva-ceva în jurul lui există şi e vina lui că nu simte.

Zodiac Saptamanal Rac 17-23 Aprilie 2011

Sursa: http://www.evz.ro

Leave a Reply