13 Apr 2011

Posted by in Horoscop Saptamanal | 2 Comments

Saptamana 10-16 aprilie 2011

Saptamana 10-16 aprilie 2011

Pentru cei născuţi în zodia Racului continuă uriaşa provocare a planetelor din Berbec, un fel de armată a soldaţilor de lut din Marea Chină. Este un fel de armată greu de învins, dar şi greu de înţeles, în dimensiunea şi tactica ei. Este un arsenal pe care planetele îl aduc şi până la un punct este un arsenal pe care cei născuţi în zodia Racului îl doresc şi chiar îl asimilează.

La un moment dat apar elemente cu care nu s-au mai confruntat niciodată în viaţa lor, trăiri uriaşe, senzaţii unice, impresii care pleacă de la inefabil până la impresia covârşitoare, dărâmătoare, trăiri dintre cele mai profunde sau senzaţii şi ipostaze atât de brutale şi de categorice încât bruscheţea cotiturii existenţiale este de natură să provoace o zguduire, o dramă sau un stres al cărui ecou nu se termină nici în această săptămână, nici în această lună, nici în acest an. Este un fenomen atât de puternic încât întreaga lor existenţă va rămâne marcată de acum încolo de acest prag pe care îl trec sau nu-l trec, pe care îl trec mai bine sau mai rău. Deocamdată, pentru aceşti nativi imaginea publică, funcţia, numele şi renumele sunt de o importanţă covârşitoare, capătă o rezonanţă şi o pregnanţă sau capătă o dimensiune pe care nu au avut-o până acum.

Oameni modeşti care, brusc, devin importanţi, oameni importanţi cărora li se contestă întreaga valoare sau secvenţe de viaţă. Unora li se contestă bogăţia, altora, numele, altora caracterul, altora fidelitatea sau onestitatea, altora competenţa profesională. Şi atunci acesta este pragul de care vorbeam. Ei trebuie să dovedească ceva, în principal contrariul, ca aceea care îi acuză nu au dreptate sau că evenimentele care îi plasează prost sunt de natură conjuncturală şi nu scot la iveală esenţa, ci doar umbrele groteşti. Sunt însă şi situaţii implacabile, este un joc cu soarta dur, nemilos, ca la o ruletă rusească.

Sunt şi elemente cu care unii dintre cei născuţi în zodia Racului nu se pot juca sau pe care nu le pot ignora. Uneori, raportul de forţe se răstoarnă şi evenimentele sunt mai importante decât omul şi tot ceea ce vine spre aceşti nativi este de natură să le rostuiască viaţa în aşa fel încât ei nu pot decât să se lase modelaţi, nu neapărat înfrânţi, cât reaşezaţi în altă ordine, în altă albie. Unii vor fi obligaţi să părăsească o funcţie, alţii vor trebui să se retragă, la pensie, alţii vor trebui să se extragă din tot felul de funcţii şi atribuţii publice şi să accepte ceva ce nu le convine deloc, un statut casnic, domestic, o marginalizare, o ignorare, o uitare a colegilor, a societăţi, a lumii.

Această desprindere de locuri în care s-au simţit bine, în care au fost puternici, în care au strălucit, care le-a adus bani, renume şi stabilitate, toată această schimbare de statut personal nu este uşoară pentru nimeni. Cu atât mai puţin pentru Raci, ea este trăită sub forma unei crize existenţiale de maximă intensitate. Aproape aş îndrăzni să spun că nu există o unitate de măsură, un termometru, să-i spunem, care să ne permită să ne aşezăm undeva cu această anticipare, cu această previziune astrologică. Să spunem este la gradul 10 sau la gradul 50 pe o scară de 100 de grade. Mă tem că de data aceasta întregul statut astral, prin caracterul lui excepţional şi unic, în istoria astrologiei sau în istoria scurtă a omenirii, raportată la fenomenele astrologice, este de natură să cam spargă termometrul.

Sursa: http://www.evz.ro

Leave a Reply